Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

Vi bytter journalsystem - viktig info til alle våre pasienter

28. mai 2020

Vi bytter journalsystem etter 5. juni 2020.

Etter mange år med samme system har vi nå bestemt oss for å skifte til et mer moderne system.

Dette vil først og fremst gi oss som jobber på legekontoret en bedre hverdag, men det vil også komme våre pasienter til gode. Løsningen vil nemlig innebære enklere og mer fleksible betalingsløsninger, etterhvert flere timebestillingsmuligheter og også muligheten for e-konsultasjoner.

Det eneste tilbakeskrittet vil være at det nye systemet ikke foreløpig er klarert for e-resepter de første ukene. Vi anbefaler derfor at flest mulig bestiller fornyelse av faste resepter fra nå av. Enn så lenge vil ny resepter bli skrevet ut på papir en periode, så det blir uvant for både leger og pasienter..

 Første dagen med nytt journalsystem blir 8. juni 2020 og vil medføre at vi har redusert mulighet for vanlige timer denne dagen, også telefontiden vil bli redusert.

Etter vi har skiftet system skjer all kommunikasjon gjennom helsenorge.no, ikke Helserespons (2097) som nå.

Vi holder stengt hele fredag 5. juni - Horten legesenter 33 03 16 50 vil være vikar for ting som ikke kan vente til vi åpner igjen mandag 8. juni.

Mandag 8. juni har vi åpent, men opplæring på nytt system - ventetid må derfor påregnes i telefonen og for de som allerede har fått time.

 

Ved besøk på legekontoret under korona-utbrudd

23. april 2020

  • Pasienter som må oppsøke fastlegekontoret bør ikke vente lenger enn nødvendig på venterommet.
  • Pasienter bør sitte minst 2 meter fra hverandre.
  • Kom uten følge dersom det ikke strengt tatt er nødvendig.
  • Vi ber pasientene våre som må møte til blodprøver/legetime om å dusje, fjerne ringer/klokke og ha på rene og  klær før man møter.
  • Håndsprit både før og etter kontakt.
  • Man kan evt. ringe og bestille eller omgjøre legetimen til en videokonsultasjon. Du vil da få en SMS på forhånd. Må da følge instrukser på SMS og være klar til avtalt tidspunkt, ventetid kan forekomme også på videokonsultasjoner.

Videokonsultasjon - ring oss for å avtale tid

31. mars 2020

Vi ønsker å gi våre pasienter et bedre tilbud og bedre vår tilgjengelighet. For tiden kan dette være et godt alternativ til å møte opp på time hos fastlegen.

Du trenger smarttelefon, nettbrett eller PC med kamera - med internettforbindelse.

https://vektergardenlegesenter.confrere.com/

Du vil motta en sms om du ønsker mobilbetaling eller faktura (med fakturagebyr) innen ca et døgn.

Alle med luftveissymptomer som ønsker kontakt med lege

16. mars 2020

Alle med luftveissymptomer som ønsker kontakt med lege må kontakte oss på telefonen. Vi har utvidet telefontiden: 8.00 - 15.30 alle hverdager.

Ikke oppsøk vårt legekontor.

Corona-viruset

2. mars 2020

Det er en del som er engstelig for corona-viruset. Dersom du lurer på om du trenger sjekk for dette (ring først!), gjelder følgende informasjon: Ring oss 33071760 eller Horten Legevakt: 116117. Eller følg linken under til Folkehelseinstituttet, denne blir oppdatert ang. situasjonen daglig. 


Personer som utvikler tegn på luftveisinfeksjon i løpet av de første 14 dagene etter hjemkomst fra berørte områder (fastlands-Kina, Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia) , eller etter nærkontakt med en person som har testet positivt for viruset, bør kontakte lege. Tegn på luftveisinfeksjon kan være hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker. Man bør informere legen om hvor og når man har vært på reise. Det anbefales telefonisk kontakt med legen før man kommer til undersøkelse.

https://www.fhhttps://www.fhi.no/i.no/

Informasjonstelefonen ved spørsmål angående corona-virus

2. mars 2020


TELEFON: 815 55 015

https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/nytt-coronavirus

Influensavaksinen sesongen 2019/2020 har kommet

8. oktober 2019

 

Nå har årets influensavaksine kommet. I Norge varer influensasesongen vanligvis fra november til april. Du bør vaksinere deg i god tid for å være best mulig beskyttet.

 

Influensavaksine anbefales til alle over 65 år, gravide i 2. og 3. trimester, personer med hjerte- og lungesykdom, nyre- eller leversvikt, enkelte nevrologiske tilstander, svekket immunforsvar og personer med alvorlig fedme (BMI over 40).

 

Disse tilstandene gir økt risiko for alvorlig influensasykdom og komplikasjoner som kan føre til sykehusinnleggelse. Influensa kan føre til lungebetennelse og forverring av kroniske grunnsykdommer, og noen får varig svekket helse. Det er vist at vaksinasjon reduserer risikoen for slike komplikasjoner. I tillegg er vaksinerte over 65 år mindre utsatt for hjerteinfarkt og hjerneslag i influensasesongen enn uvaksinerte.

 

Ta kontakt for avtale på sms eller telefon, se kontaktinformasjon.

 

Dr. Nordvik Pettersen får vikar fra september 2019

30. juli 2019

Dr. Nordvik Pettersen skal fra september 2019 jobbe et år på sykehus for å fullføre spesialisering som allmennlege.

 

Vikarlege dette året blir Hans Jørgen Haug.

Turnuslege

21. februar 2019

Haakon Thu Albech er turnuslege hos oss fra 01.03.20 - 01.09.20.

Videokonsultasjon

28. november 2018

Vi ønsker å gi våre pasienter et bedre tilbud og bedre vår tilgjengelighet. I en periode fremover vil vi derfor teste ut videokonsultasjon. Se informasjon under. Vi åpner for videokonsultasjon alle dager fra kl.12:45-13:00.

https://vektergardenlegesenter.confrere.com/

Dataproblemer

6. oktober 2017

Vi har den første uka av oktober hatt problemer med vår database og ønsker at dere pasienter tar kontakt med oss dersom det er noe dere mangler eller opplever tar lengre tid enn forventet, spesielt ifht henvisninger dere har fått ordnet.

PasientPost

25. september 2017

Med PasientPost kan vi nå sende brev til pasienter digitalt. Dette er en sikker kanal for sending av alle melding som inneholder sensitiv informasjon.

 

Pasienten får SMS-varsel om PasientPost. Link i SMS åpner innloggingssiden og pasienten benytter bankID for pålogging. I innboksen ligger meldingen. Pasienten kan ikke svare på "brevet". Pasienten kan også logge inn fra www.pasientpost.no

Viktig i forhold til bruk av sms-tjenester

30. april 2015

 

Det er svært viktig at dere kun bruker deres egen telefon når dere er i kontakt med oss. Dette fordi det registreres som ditt nye telefonnummer når det kommer inn et nytt nummer. For at vi skal kunne overholde taushetsplikten, er det viktig at dette gjøres riktig fra deres side.

 

Fakturagebyr

27. mars 2015

 

Ved bestilling av sykemeldinger, attester o.l. utenom time, tilkommer fakturagebyr på regningen. Dette gjelder uansett om bestillingen sendes hjem eller hentes her dagen etter bestillingen.

Timesammedag

27. september 2012

 

Timesammedag er en ny måte å organisere timeboken på for fastleger. Konseptet fjerner ventetid på timer, fører til økt lege-pasient kontinuitet, reduserer ventetid på venteværelset og øker pasienttilfredsheten.  

 

Mandag 19.03.12 innfører vi  gradvis dette konseptet.  Legene vil da ha forhåndsbestilte timer (diabetes- og blodtrykkskontroller, konsultasjon med tolk el. hjemmesykepleie osv.) frem til kl.10:00. Resten av dagen vil timeboken være tom. Vi vil tilstrebe at alle som bestiller time om morgenen (alternativt kvelden før via SMS) skal få time samme dag som de bestiller. Bestillingen skjer via SMS (eller telefon).  

 

NB! Vi gjør oppmerksomme på den enkelte lege ikke er tilstede hver dag. Ø-hjelpstimer vil man som før få alle dager, men skal man ha time hos sin fastlege må man bestille dette den dagen legen er på jobb.

 

Se linken "Ansatte" for informasjon om når den enkelte lege er på jobb.